Skapa en blogg

blog

Det finns bloggar och så finns det bloggar, vad vi vill säga med detta är att alla bloggar kanske inte ska ses som blogg utan mer som ett ställe där man skriver ibland när lusten faller på. Problemet är att om man vill får en uppmärksammad blogg så krävs det en hel del jobb, som med det mesta, det gör sig inte själv.

Företagsbloggar

Att som företag blogga innebär detta en extra kanal att föra ut sitt budskap om produkter och om varför kunder ska använda just deras produkter. Det kan vara tips och råd hur man använder produkten på bästa sätt. Det är ett bra sätt att ge sina kunder lite extra service. Skriv artiklar regelbundet om intressanta saker som gör att kunderna uppskattar blogginläggen. Ett extra plus om läsarna kan kommentera inläggen så att det går att föra en dialog med företaget via bloggen. Det går också att be kunder skriva gästinlägg på bloggen om de har något viktigt och intressant att skriva om som är relaterat till ert företag.

Privata bloggar

Alla kan blogga, det är inga stora konstigheter att sätta ihop en blogg det går oftast på ett par minuter så kan du vara igång med din blogg. Vad ska man blogga om? Börja med det du har störst intresse av, är du modeintresserad så skriv om mode. Tänk dock att det finns många populära modebloggare. Det som tar tid är att skriva alla inlägg, som oftast så börjar man storstilat och skriver frekvent på sin blogg och inom en snar framtid så blir det mer och mer sällan, till slut så börjar varje inlägg med typ: Ja, nu var det länge sedan jag skrev något. Likaväl i en privat blogg som i andra bloggar så krävs det regelbundenhet i skrivandet så att läsarna vill komma tillbaka för att läsa din blogg.