Kreativa lösningar

webbdesign

Har du en sajt redan så vet du hur svårt det kan vara att få till det exakt som man vill ha det. Att hitta kreativa lösningar är inte det lättaste. Man vet hur man vill ha sin sajt, men att kunna utföra det är inte helt lätt.

Vid Internets barndom så kodades alla sajter för hand och det var få som hade den kunskapen. Detta medförde att när man skulle skaffa sig en sajt så var man väldigt beroende av de som kunde koda en webbsida när man skulle uppdatera och förändra innehållet på en sajt. Idag så ser det annorlunda ut, numer så finns det bra webbpubliceringsverktyg som är anpassade så att i princip vem som helst ska kunna sköta den egna sajten. Det man behöver göra är att  ta in extern hjälp vid en webbproduktion som skapar den bästa webblösningen för ditt företag. CMS som är en förkortning för Content Management System och på Svenska så kallar vi det för webbpubliceringsverktyg eller innehållshanteringssystem.

När det kommer till webbdesign så är det fråga om tycke och smak, vissa gillar en stil medans andra gillar någon annan. Försök dock att hålla designen inte allt för komplicerad, när det kommer till text färger och bakgrunder så är det alltid svart text på vit bakgrund som fungerar bäst. Blanda inte för mycket av färger på sajten då det kan bli rörigt, stilrent och klassiskt brukar alltid fungera. Ett bra tips är att kolla runt på olika sajter för att hämta inspiration till hur man vill att den egna sajten ska se ut, dock utan att kopiera rakt av. Man vill ju vara unik på något sätt.