Responsiv design på webbplatser

Det finns många anledningar till att satsa på att implementera responsiv design på sin webbplats. Responsiv design innebär att innehållet på din hemsida anpassar sig efter olika enheter. Det justeras efter om besökaren kommer till din hemsida via en dator, surfplatta eller telefon och anpassar sig efter den aktuella enheten och skärmens dimensioner. Detta ökar webbplatsens användarvänlighet och chansen att ta till sig innehållet.

Mobilsurfandet ökar

När du använder responsiv design kan det till exempel vara så att olika innehåll staplas på höjden istället för i bredd när du besöker hemsidan via telefonens smala format. Mobilsurfandet ökar ständigt i Sverige och idag finns det lösningar inbyggt i de flesta verktygen för att bygga hemsidor som anpassar designen på ett användarvänligt sätt. Ett alternativ är att använda en app för sin tjänst, vilket det kan passa vissa verksamheter.

Anpassade sajter

Det är inte särskilt svårt att hitta exempel på anpassad sajt idag. Särskilt viktigt är det såklart att tänka på responsiv webbdesign när det handlar om webbsidor som har mycket trafik från mobila enheter. Det handlar om nyhetssidor, spelsajter, e-handel och andra hemsidor som personer tittar in på när man reser eller tenderar att surfa från sin mobiltelefon. Alla sajtägare behöver dock idag se över sin responsiva design för att vara konkurrenskraftiga.