Bättre bilder för din sajt

En bild säger mer än tusen ord, säger det gamla talesättet. Aldrig har det varit så sant som när det kommer till din hemsida. Med hjälp av bilder skapar du en hemsida som är din egen. Bilderna hjälper dig också att berätta din historia, eftersom de skapar känslor du vill ha kopplade till din sida.

Hitta inspiration

Det finns massor med sajter där du kan hitta inspiration eller bilder, om du inte vill ta dina egna. Titta på sidor du själv gillar och låt dig inspireras med idéer från dem. Men kom ihåg att du absolut inte kan använda bilder på din sida utan att ha rättigheterna till dem. Du behöver använda dig av så kallade royaltyfria bilder, vilka du kan köpa från till exempel istockphoto eller Getty.

Ta dina egna bilder

Om du vill ta dina egna bilder räcker det ofta med en mobilkamera. Bara några klick bort finns den optik och all inspiration du behöver. Dagens mobiler har mer än tillräcklig upplösning för att fungera på en webbsida. Med hjälp av olika linser kan du ge din mobil ytterligare möjligheter att ta fina bilder. Dessutom finns det massor med fler coola tillbehör som gör att du kommer känna dig som ett riktigt proffs när du ska ta dina bilder.